maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulumuistamisia päiväkotiin

Se on joka joulu ja kevät sama juttu. Jotain kivaa olisi tädeille mukava viedä, mutta mitä ihmettä se oikein olisi. Päiväkodin tädit ja opettajat saavat kasapäin lahjoja joka vuosi eikä koskaan tietenkään haluaisi olla yksi niistä joiden lahjan kanssa tuskaillaan ja pohditaan että mitä ihmettä tälläkin sitten tekisi.
Toisaalta lahjan olisi kiva olla edullinen ja nopea, helppo ja käytännöllinen, tarpeellinen ja tarpeeseen. Turhuutta ja tilpehööriä on jokaisella jo ennestään varmastikin ihan omiksi tarpeikseen.


Tänä vuonna päädyin kassiin, tiedä sitten onko tuo saajilleen tarpeellinen, mutta yritystä ainakin oli. Kassiin tein applikoinnin, jonka tyttö ihan itse leikkasi valitsemistaan kankaista. Vain silmien pienimmissä täplissä autoin kun ei meinannut kankaasta millään tulla niin pientä ympyrää. Eli tuo on melkein tytön tekemä kassi. Äiti vain teki kassin siihen ympärille ja kiinnitti tuon kuvion siihen. Mutta täytyy kyllä pientä kehua että mahottoman hienot pöllöt leikkasi. Ja hienosti valitsi niihin kankaat. Äiti kun teki pöllöjä niin värimaailma oli paljon konservatiivisempi ja tylsempi, ei ollenkaan noin hieno!

Kolmanteen kassiin en jaksanut sitten pöllöä tehdä. Sen annoin siis itse eteenpäin. Huovutin siihen pari huopakuviota kiinni. Toivottavasti silti kelpaa lahjan saajalle.


Sivujen laskostukset
Kassit on ommeltu yhdestä piiitkästä suikaleesta josta tulee samalla siis sivut, pohja että kantokahva ja sitten pari kappaletta kyljiksi. Aluksi kasseissa oli mahdoton epäsuhta itse kassiosan että olkahihnan suhteen, joten ratkaisin ongelman rypyttämällä kyljet niin että niiden kokonaiskorkeus laski ratkaisevasti. Rypytykset tai oikeammin ehkä laskokset on kyljen toisella sivulla ylhäällä ja toisella sivulla alhaalla ja sillä tavalla kassiin sai hauskaa muotoa.


Sisätasku
Useimmissa pikaiseen ommelluissa kangaskasseissa on samankaltainen perusongelma: ne on vain isoja pusseja johon avaimet ja muut pikkutavarat hukkaantuvat pohjalle. Joten tein näihin isot sisätaskut. Ihan vain koska itse niitä kovasti kaipaan niin ajattelin että ehkäpä joku muukin sellaisia voisi kaivata. Sisätaskut ovat vihreät. Siis tietysti siksi että ne huomaisi helpommin... tai sitten siksi että päälikangas loppui...

Enpä tiedä onko tädeillä tämmöisille kasseillekaan mitään käyttöä, ainakaan jos ei ole kovin vakiintunut kestokauppakasseilija. Mutta ellei tule itselle käyttöön niin ehkäpä nämä voisi kelvata sitten edes eteenpäin?


1 kommentti:

  1. Ihania! Uskoisin kyllä tätien olevan onnellisia! Jos eivät ole, ihmtettelen!

    VastaaPoista