lauantai 18. toukokuuta 2013

Asusteita koossa 60cm ja muuta pientä


Tässä kun tuli innostuttua noista pienistä jutuista ja sitten edellisestä projektista jäi juurikin pikkuisen kangasta niin tuli tehtyä lisää jotain pientä. Ja mitä sitä tarvitsisikaan tuollainen 2kk ikäinen kaikkein kipeimmin? 
No tietysti kenkiä! Ja käsilaukun! Vai mitä?




Kuvassa sekä laukku, että kengät + tulitikkuaski siellä laukussa antamassa hieman osviittaa koosta. Askia en nyt kuitenkaan sitten lahjaksi pienelle vienyt, ehtii sitä tulitikkuleikkejä hieman myöhemmin sitten... 
Mutta siis jos nyt tekee hyvin pienelle niinkin tarpeellisen lahjan kuin mekon ja pitsipöksyt, niin eikös nämä tämmöiset mene sitten jo ihan siihen samaan sarjaan. Sillä ajatuksella lähdin, että eiköhän vanhemmat pidä huolen siitä, että lapsella on jotain kunnollista päälle puettavaa, lämmintä ja mukavaa, niin sitten lahjaksi voi hyvin viedä tämmöistä aivan järjetöntä, mutta ehkäpä söpöä? Ei sitä kuitenkaan sille omalle tule hankittua, kun pitää sitä järkevää ostaa ihan riittämiin..







Kengät, tai no pikemminkin tossukat on Mary-Jane-tyyppiset ballerinat nilkkaremmillä. Nappi on niissä ihan vain koristeena, varsinainen kiinitys on piiloneppi, jolla on kaksi vastakappaletta, eli remmin pituutta voi siten hieman säätää jos vaikka sattuu nilkka jossain vaiheessa olemaan hieman pulleampi. Tossut on Suuren käsityö-lehden kaavalla tehdyt, mutta muutin ohjetta siten, etten tehnyt ainuttakaan näkyvää saumaa. Takaosa ja sivujen kiinnityskohdat on tehty niin, että saumat jäivät kappaleiden väliin (kaksinkertainen kangas) ja pohja kiinnitetty pääliosaan pussisaumoin. Näin ei jäänyt mitään rumia ja ehkä pienen jalkaa raapivia saumoja mihinkään.




 Käsilaukku, tai siis ehkäpä ennemminkin olkalaukku, on kokoa "yksi tutti", sillä sen verran sinne ehkä mahtuu sisälle, jos mahtuu. Tuo koristenauha tuli tuohon olosuhteiden pakosta, sillä kangasta oli jo niin vähän, että toinen puoli oli pakko ommella kahdesta kappaleesta. Ja siis kyseessä on kassi jonka sivujen mitta ennen ompelua oli noin 10cm x 10cm. Mutta kun kangasta on niukasti niin sitä on. Mutta sauma jäi sitten kivasti tuon nauhan alle piiloon ja tulipa siinä sitten se kassin koristeluidea samalla mieleen kuin itsestään. Kassi on sisältä valkoinen, samoin kuin kassin kahvan sisäpuoli. Sattuneesta syystä.


Hirmuisen tarpeellisia! Tai no... mutta söpöjä kuitenkin :)





Tämä kaveri, joka myös oli pieni kyläilyvieminen mutta ihan toisaalle, on Ruusu-Paavo. Hän pitää huolen ovista, ettei tuuli heiluttele miten sattuu. Ruusu-Paavo on seläkseen PUL-vuorattua ruskeaa velouria ja masu on liukaspintaista trikoota. Sisällä Paavolla on komeita kiviä kupu täynnä. Hyvä on sillä pyrstöllä paikallaan istua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti