tiistai 15. tammikuuta 2013

Roudarinteippiä, pahvia ja tussi


Ne on sitte moterneja nämä nykyajan prinsenssat. Ei ne mitään prinssejä tai ritareita tartte, ne tarttee vaan miekan ja kilven. Tai no edes sen kilven, miekan sijaan kun voi heiluttaa vaikka taikasauvaa. Eiköstä joo. Mutta se kilpi, mistä kilpi just nyt tässä ja heti ja eikö semmoista muka ole missään?
No mutta onneksi aina on nämä perustykötarpeet, eli pahvia. Niin ja teippiä ja tussi. Eikä mitä tahansa teippiä vaan ilmastointiteippiä eli roudarinteippiä eli jeesusteippiä eli hopeateippiä, tätä teippien ihmelasta! Ja mikäs sen parempaa kilpeen kuin melkein hopeanhohtava paksu teippi!



Ensin otetaan käsittelyyn pahvi, josta leikataan mattoveitsellä (kuuluu niihin perustykötarpeisiin...) kilpeä muistuttava hahmotelma. Saa käyttää apuna viivotinta ja kynää. Tai ainakin niiden käyttö saattaa tulla mieleen kun vuorotellen leikkaa palan puolelta ja toiselta pois jotta sivut olisivat tasamittaiset...




Sitten kieputetaan pahvin ympärille sitä loistavaa, hopeanhohtoista teippiä! Ihan vaan tasaisesti vieri viereen ja molemmille puolille. Tässä vaiheessa saa sitten piirtää siihen jo kilpeä muistuttavan pahvinpalan toiselle puolelle hienon kuvan. Minulta tilattiin tulta syöksevä, karjuva lohikäärme, mutta tähän oli neidin tyydyttävä. Piirustustaitoiset toki toteuttavat hienoimmatkin koukeroelukat, mutta meillä saa olla onnellinen ihan tästä.


Kilven toiselle puolelle teipataan kiinni kaapista löytyvää nauhaa siten, että lapsen käsi mahtuu niistä läpi. Suosittelen sovittamista, sillä tuon teipin irtirepiminen ja hihnojen uudelleen teippaaminen ei ole kivaa.



Valmiiseen kilpeen kiinnitin ristin keskelle haaraniitti-"timantin" ja sitten tietysti piti tehdä sille toisellekin ritariprinsessalle, tai vaikka ehkä kenties ritarillekin oma kilpi. Ja erilainen. No, tähän käytin sitten mustaa tussia ja liimasin keskelle kangasmerkin. On se kilpi sekin.

Kirkas lakka olisi kiva olemassa ja saatan sellaisen noita varten vielä käydä ostamassa ettei tarvitse heti olla korjailemassa. Ja saattaa se ehkäistä sitäkin, ettei ole sitten tussin jälkiä paikoissa joissa ei niitä toivo.


Tätä ideaa saa vapaasti kopioida, lainata ja jatkojalostaa. Mielelläni näkisin millaisia roudarinteippi-kilpiä muut saavat aikaiseksi. Mutta ei sitten kerrota tytölle jos joku osaa siihen sen lohikäärmeen piirtää - jooko!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti