keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Ihan uniikkeja teepusseja ystävälle

Pieni lahjaidea teenystävä-ystävälle: ihan omat teepussit!
Tämä kuuluu sarjaan "hullunpuhdetöitä", mutta mukavia sellaisia kuitenkin. Tarveaineet ovat seuraavat: kahvin- tai teensuodatuspusseja, pahvia, leimasimia ja kynä, paksua puuvillalankaa ja ompelukone. Niin ja tietysti teetä!
Leikataan suodatinpaperista pienehköjä palasia, sellaisia mihin mahtuu mukavasti noin teelusikallinen irtoteetä ja sitten jää vielä ompeluvaraa. 

 Itse leikkasin tarpeettomista kahvipusseista kuvan mukaisia palasia. Tulipahan käyttöä niillekin, kun tuo 100kpl paketti kuluu muuten järjettömän hitaasti kun kahvia keittimellä keitetään vaan kerran pari vuodessa...


Sitten askarrellaan kiva laput teepusseihin. Itse leikkasin leikkurilla kuviollisesta pahvista neliöitä joiden toiselle puolelle tein leimasimella kehykset pienelle tekstille. Näin:
 

Valmiisiin pahveihin pujotin neulan avulla väreihin sopivaa puuvillalankaa ja sitten olikin kasaamisen paikka. Eli teetä pussiin, teepussin narun toinen pää myös sinne sisälle ja sitten koneella sauma kiinni. Tämän tietysti olisi voinut tehdä käsin, mutta näin tämä kävin nopeammin ja tuli ehkä tiiviimpi sauma. Käsin olisi ehkä saanut kauniimman, tai sitten ei. 


Simppeliä ja suht nopeaakin, mutta uniikkia. Ja lappuihin saa kirjoitettua ystävälle kaikenlaista pientä mukavaa. Ainakin itsestä tätä oli mukava tehdä ja mukava antaa. Ja ehkä vastaanottajakin piti näistä :)

2 kommenttia:

  1. Vastaanottajakin todella piti näistä! Niitä ei vain millään raaskisi käyttää, kun ovat niin kauniita ja tiedän että niin ajatuksella tehtyjä... <3 Juuri tällä viikolla kyllä niitä tekstejä luin :)

    VastaaPoista
  2. Kiva että tykkäsit. Piti tehdä enemmänkin, mutta aika loppui kesken. Mutta saa niitä ehdottomasti käyttääkin. Ainahan voin tehdä jotain vastaavaa tilalle ;)

    VastaaPoista