sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Gluteeniton, maidoton, munaton raparperitorttu

Oli tulossa pienet juhlat ja jotain kakkua ajattelin. Sankari itse toivoi tietysti jotain ihanaa ja herkullista, kaunista ja koristeellista kakkua, mutta erityisesti raparperikakkua. Että siis oikeasti raparperikakkua. No ei sitten muuta kuin hakukone pyörimään ja raparperikakun ohjetta etsimään.

Ja kyllä löytyikin kauniin kakun ohje! Meinaan löytyi tämmöinen kuin Raparperi-valkosuklaa-juustokakku tikkunekun Taikinaterapia-blogista. Nappasin tänne sieltä luvatta tuon kakun kuvan kun oli niin kaunis. Mutta kuvan oikeudet on silti tikkunekulla ja poistan tämän täältä jollei se saa olla

Ainoa ongelma tässä kohtaa oli se, että eräs vieraista ei oikein siedä maitoa tai viljojakaan ja sotii omia periaatteitani vastaan jättää sellaista vierasta ilman tai tehdä joku erityisjuttu pelkästään hänelle, koska se nyt vaan on täysin mahdollista tehdä sellainen kakku joka sopii kaikille ja maistuu kaikille. 

Joten etsintä jatkui. Seuraava sopivan näköinen oli Koristenurkan Herkkukakku joka oli maidoton, munaton sekä gluteeniton. Mutta ei kuitenkaan ihan sellainen jota ajattelin tai jota toivottiin. Mutta liki.
Nämä kaksi yhdessä vaikuttivat kuitenkin sopivalta ratkaisulta, eli poimin rusinat pullasta ja sekoitin näistä kakuista hyvän yhdistelmän. Ja siten syntyi 

Suvituulen raparperitorttu
joka on siis gluteeniton, munaton sekä maidoton.


Raparperisose:
8 keskikokoista raparperinvartta
2 dl vettä2 dl sokeria

Kuori raparperit, jotta saat aikaiseksi vihreätä keitinlientä.
Paloittele varret kattilaan, lisää vesi ja sokeri ja keittele hiljalleen kunnes raparperit pehmenevät ja alkavat soseutua.
Kaada keitos tiheän siivilän läpi ja ota liemi talteen.
Jäähdytä sekä liemi että sose.

Pohja:
270 g Semperin gluteenittomia kolakeksejä
70 g maidotonta margariinia sulatettuna

Murskaa keksit. Tämä on aika haastava homma, sillä nuo keksit ovat kovia! Koitin kaikenlaisia välineitä, mutta parhaaksi havaitsin sakset ja sitten vähän nuijaa päälle. Kyllä hajoaa! Itse jätin osan paloista tarkoituksella vähän suuremmiksi, jotta olisi karkeampi se pohja
Sulata rasva ja sekoita keksinmurusten kanssa. Painele kelmutettuun, 24 senttiä halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Täyte:

4* 125g pkt Alpro Vanilja soijavanukasta
1 pkt (2,5dl) Alpro Airy & Creamy - soijavispikermaa
itse valmistettu raparperisose
hieman raparperin keitinlientä
8 liivatelehteä
(vadelmia)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa soijakerma ja yhdistä sitten kerma, vanukas ja raparperisose. Mausta sokerilla mikäli tarpeen.
Kuumenna hieman keitinlientä ja liuota sitten liivatelehdet liemeen ja vatkaa liivateseos raparperikerman joukkoon.
(mikäli haluat kakkuun extratäytettä, laita tässä vaiheessa jähmettyneen pohjan päälle hieman vadelmia)
Kaada seos kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan jähmettyneen pohjan päälle.
Anna jähmettyä mieluusti yön yli.

Päälikiille:

3dl raparperien keitinlientä
(sokeria)
5 liivatelehteä


Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, Kaada kulhoon 2dl keitinlientä. Keitä 1dl keitinlientä kuumaksi ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada koristekiille kakun päälle ja jäähdytä.


Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Meillä tuli tämmöinen:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti