keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Kaverusten joululahjavaatteet

Kahdelle kaverukselle tuli tehtyä samanlaiset setit vaatteita joululahjaksi. Kokoeroa oli sen verran että toisen vaatteet on noin 100cm ja toisen noin 122cm. Paidat ostin (muistaakseni Seppälästä) valmiina, sillä sain ne sen verran edullisesti ettei kannattanut nähdä vaivaa ja etsiä kivaa kangasta, leikata kaavoja ja ommella. Sain pelkästään applikoida, mikä onkin aina se kaikkein hauskin osuus :) Tämmöisiä valmiiden vaatteiden tuunausta olen harrastanut jo aiemminkin, sillä silloin saa kaupan vaatteistakin omannäköisiä eikä tarvitse olla ihan samanlaista kuin naapurilla.


Klikkaa suuremmaksi niin näet perhosen
Ison tytön paitaan tuli tehtyä  vaaleanpunaisesta velourista peuranvasa joka katselee kimalleperhosta, pienemmälle pojulle tuli paitaan iso pöllö sekalaisista kankaista. Kimalleperhonen on valmiskuva joka vain silitettiin kiinni. En ole kokeillut tuommoisia aiemmin ja hieman mietinkin että miten tuo mahtaa pesuissa pysyä. Toivottavasti hyvin kuitenkin, siitä niin kovasti pidettiin.


Maxomorran paita applikoinnilla
Tuo pöllö-aihe oli syksyn aikana sellainen, että niitä tuli tehtyä kyllä tosi moneen paikkaan. Aiemmin syksyllä tein ihan ensimmäisen pöllön tytölle kaapista löytyneeseen Maxomorran tunikaan ja siitä innostuneena sitten toiseenkin paitaan ja vielä esikoulutätien kasseihin ja joululahjoihin jne. Tuolle ensimmäiselle pöllölle tein oksan ja jalatkin mutta muut olivat vaan ihan pelkkiä pöllöjä. Laiskistuin kai.
Mutta nyt taitaa olla pöllöt ehkä pöllöilty? Luulen... Ainakin vähäksi aikaa.


Housuiksi tein molemmille Ikasyrin sydänauto-velourista pehmoiset pöksyt. Sellaiset pikahousut ilman taskuja tai muita koristuksia. Resorit sekä lahkeissa että vyötäröllä. Kaavat tein perinteisesti, eli vanhoja housuja mukaellen.

Molempien housut ovat reilusti liian isot, mutta se oli vähän tarkoituskin kun kummallakin on vaatteita kyllä juuri nyt, mutta kumpikin vielä varmasti kasvaakin, joten käyttöä näille on myöhemminkin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti